infoPrije nekoliko mjeseci Instagram je uveo novu mogućnost, pregledanje Instagram slika na mnogobrojnim uređajima jednostavno koristeći URL računa – http://instragram.com/username

Nakon što posjetite profil na ovaj način, skinuti slike sa instagrama na kompjuter može biti poprilično jednostavno. Na primjer, koristeći Firefox, kliknete desnim klikom na sliku i izaberete View Background Image. Tada će se slika učitati te je vi možete spremiti na vaš PC.

Ovaj način jeste lahak i jednostavan, no skidanje slika sa Instagrama na vaš PC koristeći ovaj način može biti  frustrirajuće i zamorno ukoliko imate veliki broj slika, i želite napraviti Back Up. Dakle, postoji lakši način za njihovo skidanje na kompjuter u .zip formatu, ili njihovo prebacivanje u online sistem za pohranu podataka kao što je to Dropbox.

d

Sada ću vam pokazati listu aplikacija koje su besplatne za upotrebu, a koje će vam pomoći kako da skinete Instagram fotografije/slike na vaš desktop.

Programi za skidanje Instagram slika na kompjuter

Instaport.me: Koristeći ovaj program možete jednostavno spremiti vaše Instagram fotografije u .zip formatu i skinuti ih na vaš kompjuter. Registracija nije neophodna, što cjelokupni proces dodatno ubrzava (što svi volimo). Samo povežite svoj račun tako što kliknete na “Sing In With Instagram” i pod “Choose Export Service” izabarete .zip fajl. Nakon toga kliknite na Start Export.

Instagram Downloader: Ovaj program također možete koristiti za download slika sa Instagrama na vaš PC. Program je jednostavan za korištenje. Samo unesite vaš Username i izaberite slike za download.

Posljednji način kako da skinete vaše Instagram slike na kompjuter je ujedno i najbolji. Korištenjem ovog programa vaše fotografije se automatski spremaju u Dropbox. Registracija je poprilično jednostavna, a možete se registrovati klikom na IFTTT. Sada, kad god dodate nove fotografije na Instagram, one će automatski biti spremljene i u vaš Dropbox računte će na taj način njihov backup biti redovan, bez vaše reakcije.

Ne brinite se, vaše slike će biti sigurne u Dropbox-u. Kad god poželite možete ih jednostavno skinuti i spremiti na svoj kompjuter, Slično ovome možete učiniti i sa vašim Instagram fotografijama na Facebook tj. možete prebaciti sve Instagram fotografije na Facebook profil.

Dakle, pokazao sam vam tri načina na koji možete spremiti vaše Instagram fotografije. Ukoliko imate bilo kakvih problema ili nejasnoća, ostavite komentar ispod posta, mi ćemo vam pomoći.