Na YouTube-u se nalazi video materijala kojeg, ukoliko bi cijeli život gledali, ne bi mogli pregledati, čak ni mali dio toga. No, možete gledati samo dok imate internet konekciju, što je u mnogo slučajeva dosta ograničavajuće. Zbog toga mnoge video sadržaje želite skinuti ili downloadovati na vaš iPhone uređaj, te ćemo vam u ovom tutorijalu pokazati kako da to uradite, tj. kako skinuti video sa YouTube-a na iPhone ili iPod.

Šta trebam učiniti?

Na vašem iPhone uređaju otićite u App Store i tražite “Video downloader – download manager”. Obratite pažnju da ste unijeli tačno kako sam i napisao, kako bi se naša aplikacija našla prva na listi. Postoji jako puno ovakvih aplikacija no ovu trebamo, kako bi skinuli video sa YouTube-a na iPhone.

Nakon toga je instalirajte, pošto je aplikacija besplatna. Naići ćete na poruke u kojim vas pozivaju da nadogradite na plaćenu veziju, no nema potrebe za tim jer i ova besplatna inačica odrađuje posao tj. služi svojoj svrsi.  Poslije instalacije, naravno, otvorite aplikaciju.

Kada se aplikacija otvori, kliknite na search tj. u prostor koji je namjenjen za unošenje teksta za pretragu. Kada pronađete video, kliknite na njega da ga pokrenete, te će se pokazati popup, i kliknite na download. 

infoVaš video će početi da se skida, i imat ćete ga na svom uređaju.