Saznajte najjednostavniji način kako prebaciti muziku, slike i video na vaš Android telefon ili tablet

Android telefoni i tableti su odlični uređaju za produkciju audio i video sadržaja kao i pregledanje slika, pa je stoga vrlo važno kako prebaciti muziku, slike i video sadržaj na Android telefon ili Android Tablet.

Bez obzira posjedujete li Android uređaj i PC, laptop ili Mac, postoji način kako da prebacite sadržaj sa jednog na drugi od spomenutih uređaja. Također vam savjetujemo da pogledate temu Kako nadograditi verziju Androida, kako bi bili sigurni da uvijek imate posljednju verziju.

Za ovaj tutorijal korišten je Samsung Galaxy Nexus spojen na Windows 8 PC, a ukoliko budete imali problema slobodno ostavite komentar ispod.

Kako prebaciti muziku, slike i video sadržaj na Android koristeći Mac?

Napomena: Bit će vam potreban Mac OS 10.5 ili noviji, i Android 3.0 ili noviji

Prvi korak

Kliknite ovdjete skinite Android File Transfer, te ga, naravno, instalirajte.

Drugi korak

Povežite vaš Android uređaj sa Mac-om koristeći kabal.

Treći korak

Otvorite Android File Transfer, program koji ste skinuli maloprije. Istražite foldere na Mac-u te jednostavno prebacite vajlove na vaš Android uređaj.

Kako prebaciti muziku, slike i video sadržaj na Android koristeći PC

(Windows)?

Prvi korak

Jednostavno povežite vaš Android uređaj sa PC-om

Nakon što povežete vaše uređaje, trebali bi vidjeti popup menu na kojem imate nekoliko opcija. Ovdje možete izabrati različite načine prebacivanja sadržaja, a koje su posebno dobre i prilagodljive Android pametnim telefonima i tabletima.

Za video sadržaj i slike izaberite Import opciju, a za prebacivanje muzike izaberite Windows Media Player Sync. Također, možete izabrati Open device to view files, ovo će vam sve vaše fajlove na Android uređaju otvoriti u exploreru, tako da jednostavno možete upravljati s njima.

Mi preferiramo i vama preporučujemo ovaj drugi izbor, tj. da izaberete posljednju ponuđenu opciju. U ovom slučaju svi vaši dokumenti na Android telefonu ili tabletu bit će iščitani kao da pregledate sadržaj USB stika, što će cijeli proces dosta pojednostaviti.

Treći korak

Nakon što ste izabrali posljednji izbor, tj. da vaš sadržaj na Android uređaju bude prikazan u exploreru, jednostavno prođite kroz vaše datoteke i pogledajte gdje je koja vrsta dokumenata spremljena. Nakon toga, jednostavnim drag and drop sistemom prenesite željeni sadržaj.

Nadam se da ste uspjeli u procesu prebacivanja dokumenata na Android uređaj, ukoliko imate bilo kakvih problema ili nejasnoća, ostavite komentar ispod.