Kako prebaciti muziku, slike i video sadržaj na vaš Android uređaj

Saznajte najjednostavniji način kako prebaciti muziku, slike i video na vaš Android telefon ili tablet

infoAndroid telefoni i tableti su odlični uređaju za produkciju audio i video sadržaja kao i pregledanje slika, pa je stoga vrlo važno kako prebaciti muziku, slike i video sadržaj na Android telefon ili Android Tablet.

Bez obzira posjedujete li Android uređaj i PC, laptop ili Mac, postoji način kako da prebacite sadržaj sa jednog na drugi od spomenutih uređaja. Također vam savjetujemo da pogledate temu Kako nadograditi verziju Androida, kako bi bili sigurni da uvijek imate posljednju verziju.

Za ovaj tutorijal korišten je Samsung Galaxy Nexus spojen na Windows 8 PC, a ukoliko budete imali problema slobodno ostavite komentar ispod.

Kako prebaciti muziku, slike i video sadržaj na Android koristeći Mac?

Napomena: Bit će vam potreban Mac OS 10.5 ili noviji, i Android 3.0 ili noviji

Prvi korak

Kliknite ovdjete skinite Android File Transfer, te ga, naravno, instalirajte.

Drugi korak

Povežite vaš Android uređaj sa Mac-om koristeći kabal.

Treći korak

Otvorite Android File Transfer, program koji ste skinuli maloprije. Istražite foldere na Mac-u te jednostavno prebacite vajlove na vaš Android uređaj.info

Kako prebaciti muziku, slike i video sadržaj na Android koristeći PC

(Windows)?

Prvi korak

Jednostavno povežite vaš Android uređaj sa PC-om

Nakon što povežete vaše uređaje, trebali bi vidjeti popup menu na kojem imate nekoliko opcija. Ovdje možete izabrati različite načine prebacivanja sadržaja, a koje su posebno dobre i prilagodljive Android pametnim telefonima i tabletima.

info

 

Za video sadržaj i slike izaberite Import opciju, a za prebacivanje muzike izaberite Windows Media Player Sync. Također, možete izabrati Open device to view files, ovo će vam sve vaše fajlove na Android uređaju otvoriti u exploreru, tako da jednostavno možete upravljati s njima.

Mi preferiramo i vama preporučujemo ovaj drugi izbor, tj. da izaberete posljednju ponuđenu opciju. U ovom slučaju svi vaši dokumenti na Android telefonu ili tabletu bit će iščitani kao da pregledate sadržaj USB stika, što će cijeli proces dosta pojednostaviti.

Treći korak

Nakon što ste izabrali posljednji izbor, tj. da vaš sadržaj na Android uređaju bude prikazan u exploreru, jednostavno prođite kroz vaše datoteke i pogledajte gdje je koja vrsta dokumenata spremljena. Nakon toga, jednostavnim drag and drop sistemom prenesite željeni sadržaj.

info

 

Nadam se da ste uspjeli u procesu prebacivanja dokumenata na Android uređaj, ukoliko imate bilo kakvih problema ili nejasnoća, ostavite komentar ispod.

7 Comments

 1. katarina21253 says:

  pozz, imam samsung galaxy s3 i nikako da prebacim pjesme s laptopa na njega …. windows mi je xp … jer mi se laptop s novijim pokvarioo… ali svejedno slike mogu prebacivati ali pjesme nikakooo :((

 2. Sosa061 says:

  imam samsung galaxy ace 2 i htela bih da prebacim iz računara pesme u mobilni, ali ne mogu…a android transfer neće da mi se skine…dobila sam usb kabl za mobilni i kada ih povežem, prepoznaje samo kameru sa telefona, a ostalno ne….ima li neko rešenje? Hvala unapred :)

 3. Tanja says:

  Pozdrav…imam Samsung galaxy S3 mini…zelela bih da prebacim video klipove sa tel. na racunar…pokusala sam da instaliram program koji ste naveli pise da prozor ne moze da otvori zadati fajl…ako postoji resenje molila bih za savet…unapred zahvalna :)

 4. Ana says:

  Zdravo.Ja imam tablet PC i želim da prebacim igrice,muziku i slike ali kada ga povežem sa kompijuterom (imam windows XP) ne pojavljuje mi se nikakav prozor a kada uđem u My Computer i uđem u fejl za tablet piše mi da stavim disk a to ne shvatam :(
  Hvala vam unaprijed ako mi pomognete.

 5. Dalibor says:

  Kako sa tableta prebaciti muziku na USB? poz…

 6. marka says:

  imam samsung galaxy young i kad prebacim video i krenem da pustim nece da pocne neki fail error mozeel mi objasnit

Ostavi svoj komentar

minecraft 1.7 download freemine craft downloadminecraft for downloadanniversary ringlatest minecraftbinaire optiesanniversary ringsoption binaires en ligne